Marie-Rose Morel en Frank Vanhecke in alle stilte getrouwd
Marie-Rose Morel en Frank Vanhecke, twee jaar geleden. Foto: wdk
Marie-Rose Morel en Frank Vanhecke zijn zaterdag in alle intimiteit getrouwd. Schepen van Burgerlijke Stand Franky Demon (CD&V) voltrok het huwelijk op doktersadvies bij Vanhecke thuis. 'Het was een sereen moment. Je zag liefde en blijdschap in hun gezicht.'

Morel kreeg dinsdag te horen dat haar wellicht nog maar weinig tijd rest. Met dit huwelijk wil ze haar nalatenschap beschermen en de juridische bescherming van haar kinderen verzekeren 'en misschien mag ik dit ook wel zeggen: ik zie mijn bruidegom graag'.

Alles was in gereedheid gebracht om het huwelijk te voltrekken in het stadhuis van Brugge, maar op advies van de dokter van Morel ging de plechtigheid uiteindelijk door bij Vanhecke thuis. 'Het was een zeer sereen moment, waar we enorm veel respect gezien hebben tussen mevrouw Morel en mijnheer Vanhecke', vertelde Schepen van Burgerlijke Stand Franky Demon (CD&V) aan de vrt.

'Op het moment dat we het huwelijk voltrokken, zagen we echt liefde in het gezicht en een stuk blijdschap. Ik zag daar een gelukkig koppel', aldus Demon, die nog maar een week Schepen is. 'Ik was dus wat zenuwachtig, maar ik ben blij dat ik dit huwelijk heb kunnen voltrekken.'

Geen verrassing

Dat de erevoorzitter van het Vlaams Belang en Europarlementslid, Frank Vanhecke, en gewezen Vlaams parlementslid Marie-Rose Morel huwden, is geen grote verrassing. Jarenlang klonk het in het roddelcircuit dat ze een koppel vormen, wat beiden steeds ontkend hebben.

De intussen terminaal zieke Morel is al jaren verwikkeld in een vechtscheiding met haar ex-man. De afgelopen weken probeerde ze via tussenpersonen gesprekken te starten met haar ex-man, maar die weigerde vrijwillig afstand te doen van het beheer als voogd van de erfenis van hun kinderen Alexander en Marnix.

Stiefmoeder

Toen Morel dinsdag de diagnose kreeg dat ook haar hersenvocht en haar hersenvlies door de kanker waren aangetast, was dat voor haar de druppel.

Ze besloot om Frank Vanhecke ten huwelijk te vragen, omdat het voor haar ondenkbaar was dat de vrouw van haar ex, die een 'vind ik leuk'-reactie achterliet op de beruchte Facebookposting van Bart Debie, als nieuwe stiefmoeder vrij toegang zou krijgen tot haar huis, eigendommen en souvenirs.

'Ik heb 'het' hem gevraagd'

'Enkele weken geleden reeds, de dag dat de toekomstige stiefmoeder van mijn kinderen nog maar eens toostte op mijn nakende einde, had ik Frank Vanhecke gevraagd om in Brugge voor alle zekerheid de papierwinkel voor een mogelijk huwelijk op te starten. Inderdaad, ik heb 'het' hem gevraagd', schrijft Morel.

Het koppel trouwde zaterdag in de woning van Frank Vanhecke in aanwezigheid van de nauwste familie. Getuigen waren Jurgen Ceder, Koen Dillen en Tom Van Den Troost. Maandag vertrekken beiden naar het buitenland waar nog een behandeling overwogen wordt om de pijn te verzachten en Morel nog enkele weken menswaardig leven te gunnen.

'Het ziet er niet naar uit dat er nog een zilveren jubileum inzit voor ons', aldus Morel nog. Maar er is wel een loodzware last van mijn schouders gevallen. En misschien mag ik ook dit wel eens zeggen: ik zie mijn bruidegom graag.'