In het noordwesten van Iran is een vliegtuig van IranAir met 94 passagiers en 11 bemanningsleden verongelukt. Er zouden al 77 doden geteld zijn. Zeker 27 inzittenden raakten gewond.

Het neergestorte toestel is een Boeing-727. Het ongeluk gebeurde toen het vliegtuig uit Teheran tijdens een sneeuwbui voor de tweede keer probeerde te landen op het vliegveld van Orumiyeh, 700 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad.

Het toestel viel in een akker en brak in stukken, maar vloog niet in brand, berichtte de staatstelevisie. Sommige overlevenden konden de plaats van het ongeluk op eigen benen verlaten, anderen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht, zei een woordvoerder van de Iraanse burgerluchtvaartorganisatie.

Zware sneeuwval bemoeilijkte het reddingswerk, zei het hoofd van het Iraanse centrum voor noodsituaties tegen het semi-officiële persbureau Fars. Volgens hetzelfde bericht was het ook mistig.

In Iran doen zich vaker vliegtuigongelukken voor. De Iraanse vliegtuigen zijn vaak verouderd en slecht onderhouden. In augustus schoot een Fokker-100 van IranAir bij de landing op de luchthaven van Tabriz van de landingsbaan, waarbij twee passagiers gewond raakten.

Het Iraanse ministerie van Verkeer hield het op 72 doden en 33 gewonden. Waarom de cijfers van het provinciebestuur en het ministerie verschillen, is onduidelijk.