Kristof Vliegen op goede weg
Foto: epa
Twee weken geleden werd Kristof Vliegen (28) in Antwerpen geopereerd aan een liesbreuk. Het herstel verloopt naar wens, zegt de Limburgse tennisser die al twee jaar op de sukkel is.

'Het gaat redelijk goed', schrijft Vliegen

op zijn website

. 'Volgende week probeer ik lichtjes op de fiets te trainen en te werken aan de spieropbouw van mijn bovenlichaam. Dat heb ik al achttien maanden niet meer gedaan, het wordt dus dringend tijd. Ik heb het ook nodig om weer topniveau te halen.'

 

Vliegen, die na twee jaar aanhoudend blessureleed is weggezakt naar plaats 257 op de ATP-ranglijst, komt op zijn site ook terug op de zaak-Wayne Odesnik.

De Amerikaan werd begin januari op de luchthaven van Brisbane betrapt met groeihormonen op zak maar kreeg van de ITF vorige week een halvering van zijn dopingschorsing van twee jaar. Daardoor kan hij begin 2011 al opnieuw meespelen op de ATP Tour.

'Ik was in shock toen ik las dat hij na amper een jaar weer mag tennissen. De reden is nog ongelooflijker: 'Hij heeft goed meegewerkt!'. Dat lijkt me logisch als je met dopingproducten in de hand wordt betrapt. En dan te bedenken dat Malisse en Wickmayer tegen twee jaar schorsing aankeken! De logica is ver te zoeken', besluit Vliegen.