Club verplettert Charleroi met forfaitscore
Foto: Photo News
Club Brugge duikt na een makkelijke 5-0-overwinning tegen hekkensluiter Charleroi toch nog met een positief gevoel de winterstop in. Perisic scoorde vier doelpunten tegen de onmachtige Henegouwers, die al in de eerste helft tot tien man werden herleid. De score had nog hoger kunnen oplopen in het Jan Breydelstadion, maar beide ploegen misten scherpte voor doel.

Club Brugge had de drie punten nodig om het vel van trainer Koster te redden en startte furieus aan de partij. Na amper 1 minuut en 38 seconden kopte Ivan Perisic de eerste hoekschop van de partij tegen de touwen. Een droomstart voor de thuisploeg, waarin Vargas de voorkeur kreeg op Van Acker. Enkele minuten later temperde Vuorinen het Brugse feestegedruis, maar de kopbal van de Fin belandde via de vingertoppen van Coosemans tegen de paal. Ook in de herneming kon Orlando Dos Santos niet scoren.

Charleroi was in de beginfase zeker niet de mindere van blauw-zwart maar keek na 25 minuten wel al tegen een dubbele achterstand aan. Doelman Hatefi duwde een makkelijk ogend schot van Vargas klungelig tegen de dwarsligger, Perisic was goed gevolgd: 2-0.

Vuorinen mist opnieuw
Opnieuw stond Club echter achterin te slapen. Vuorinen kreeg een vrijgeleide van het centrale duo Vangyseghem en Donk, maar stuitte op de vuisten van Coosemans. De West-Vlamingen maakten in de eerste helft allerminst een zekere indruk achteraan. Charleroi liet eens te meer blijken waarom het zo moeilijk kan scoren dit seizoen.

Kouemaha zette de thuisploeg met een prachtige retro bijna op 3-0, maar zijn spectaculaire poging strandde in de armen van Hatefi. De Henegouwers probeerden zich opnieuw in de wedstrijd te knokken, maar toen Orlando nog voor de pauze een rode kaart kreeg voor natrappen op Blondel was het over en uit voor de bezoekers.

Vier doelpunten voor Perisic
Na de koffie speelde Club Brugge een kat-en-muisspel met de rode lantaarn. Vadis Odjidja, nog uit de kern gezet tegen AA Gent, mocht Blondel vervangen en dirigeerde Club naar een ruime overwinning. Perisic, opnieuw hij, benutte na 54 minuten een assist van Vargas. De Kroaat gaf net voor het einde de 4-0 op een dienblaadje aan Dirar en knikte zelf zijn vierde van de avond in de 88ste minuut tegen de touwen.

De score had voor de thuisploeg nog veel hoger kunnen oplopen maar onder andere Dirar en Odjidja troffen nog de paal en ook Akpala en Kouemaha kwamen niet tot scoren.

De West-Vlamingen halen door deze overwinning de door het bestuur geëiste zes op zes en redden zo voorlopig het vel van trainer Koster. Club nadert in de stand tot op twee punten van AA Gent, dat nog wel twee wedstrijden tegoed heeft. Voor Charleroi wordt de toestand stilaan dramatisch aangezien Lierse de volle buit pakte tegen Westerlo.

Herbeleef de wedstrijd hier fase per fase.