De gemeente Diepenbeek krijgt ruim 2,2 miljoen euro terug van verzekeraar Ethias voor de ingestorte kerk in Lutselus, die eigendom was van de gemeente. Dat maakte SP.A-schepen van erediensten Frank Keunen bekend.
'Als schepen van financiën heb ik het exacte verzekerde bedrag doorgekregen. De verzekerde waarde voor het gebouw na indexatie bedraagt 2.183.658 euro en 109.171 euro voor de inhoud,' aldus Keunen.
 
Volgens Het Belang van Limburg zou de gemeente Diepenbeek met het geld een nieuwe kerk of gebedsruimte willen bouwen. Het nieuwe gebouw zal wel kleiner zijn dan de dit weekend ingestorte kerk. 
 
Woensdag zitten de gemeente Diepenbeek, die eigenaar is van de kerk, en de kerkraad samen om te bekijken of Lutselus daadwerkelijk een nieuwe kerk of polyvalente ruimte krijgt.
 
Waar het nieuwe gebouw moet komen, is nog helemaal niet duidelijk. Want door het verdwijnen van de 72 jaar oude kerk zou de huidige verkeersknoop in Lutselus opgelost kunnen worden. 
 
De kerk stortte vrijdagnacht in, het dak bezweek door de sneeuw. Enkele uren voordien hadden nog 200 mensen de middernachtmis bijgewoond. Zaterdagavond werden uit veiligheidsoverwegingen de toren en de twee overige muren gesloopt.