Club Brugge heeft gedaan wat het moest doen: winnen van AA Gent. Twee mooie goals in de eerste helft volstonden om de drie punten mee naar huis te nemen. Een rode kaart voor Dirar bracht Brugge onder zware druk, maar blauw-zwart hield stand. Een slordig Gent bleef teleurgesteld achter, Koster en alles wat blauw-zwart ademt haalden opgelucht adem.

 AA Gent begon scherp en snedig aan de partij met een kopbal van Elimane Coulibaly die werd gered door uitblinker Colin Coosemans. De jongeling verving Stijn Stijnen en speelde een beresterke partij, en dit als rasechte Gentenaar. Geert Devlieger, op papier de tweede doelman, bleef tegen zijn zin op de bank. Na twintig minuten dook Coosemans opnieuw prima in de voeten van Kenny Thompson.

Club Brugge doorstond de Gentse openingsstorm en knokte zich in de partij. Kouemaha miste eerst nog een uitstekende mogelijkheid, maar toen Nabil Dirar even later de rechterflank oprolde werd zijn voorzet door Ivan Perisic mooi tegen de touwen gekopt. AA Gent van slag en even later was het 0-2. Dorge Kouemaha schudde eerst Marko Suler af, plukte dan de bal mooi uit de lucht en knalde een lichtflits tegen de netten. Rustand 0-2.

Gent-trainer Dury stak een donderpreek af tijdens de rust en gooide Conté en Lepoint in de strijd, Azofeifa en Thijs mochten binnen blijven.De Buffalo's gingen driftig op zoek naar de aansluitingstreffer maar het openingsoffensief na de pauze leverde geen doelpunten op. Elimane Coulibaly en Zlatan Ljubijankic kregen kansen maar hun vizier stond niet op scherp. Bijna werd het zelfs 0-3, maar de doorgebroken Perisic stuitte op Jorgacevic. 

Rode kaart Dirar
Toch kwam er opnieuw hoop in de Gentse rangen toen Nabil Dirar in de 71ste minuut direct rood kreeg na een revanche op Yassine El Ghanassy. 
Maar ook met zijn tienen hielden de Bruggelingen  stand en de youngsters Colin Coosemans en Thibaut Van Acker beleefden de voetbalavond van hun leven.

Club stijgt dankzij deze zege naar de vierde plaats, al heeft het wel enkele wedstrijden meer gespeeld dan de concurrentie. AA Gent verliest stilaan voeling met Anderlecht en Genk.