Politie zoekt verkrachter van 9-jarig meisje in Lebbeke
Foto: rr
De politie en het parket van Dendermonde zijn op zoek naar een jongeman die in augustus een 9-jarig meisje heeft verkracht in het Oost-Vlaamse Lebbeke. Het kind werd misbruikt op een speelplein.

De feiten gebeurden op donderdag 5 augustus rond 19.30 uur in de wijk Meysveld in Lebbeke, maar werden nog niet eerder bekendgemaakt.

'Het gaat om een blanke, Nederlandstalige jongen van ongeveer 18 tot 20 jaar oud, 1m70 lang, met een normale lichaamsbouw. Hij had donkerbruin haar, vooraan omhoog gezet met vermoedelijk gel en achteraan wat langer in de nek en blauwe ogen. Wat het slachtoffertje vooral bij de dader is opgevallen zijn de puistjes in zijn aangezicht', zegt het opsporingsbericht.

De dader was gekleed in een korte short met rits en een zwarte T-shirt met een opvallende witte tekening. Hij verplaatste zich met een zwarte herenfiets. Het parket geeft geen verdere informatie over de zaak.

De politie verspreidt een robotfoto en vraagt iedereen die meer weet over de zaak contact op te nemen via het gratis nummer 0800/91.119 of via opsporingen@politie.be.