Alle kwartfinales van de Cofidis Cup zijn uitgesteld
Zondag speelde Gent 10 minuten op Germinal Beerschot voor de sneeuw ook daar roet in het eten gooide Foto: Belga
De KBVB heeft beslist om de heenwedstrijden in de kwartfinales van de Cofidis Cup op 22 december uit te stellen. Het gaat hierbij om WS Woluwe - AA Gent, Westerlo - Lierse, Cercle Brugge - Germinal Beerschot en Standard Luik - KV Mechelen. Dat maakte de KBVB dinsdag bekend in een communiqué.

'De Voetbalbond en het Sportcomité hebben in hun beslissing rekening gehouden met de toestand van de velden, maar vooral ook met het algemene comfort en veiligheid van spelers, scheidsrechters en supporters, en dus ook met de staat van de toegangswegen en de tribunes', aldus het persbericht van de KBVB.

De Voetbalbond zal nu op zoek gaan naar een nieuwe datum voor de afgelaste wedstrijden.

Eerder op de dag meldde WS Woluwe en AA Gent al op hun website dat hun kwartfinale van woensdagavond niet zou doorgaan. Daarop repliceerde de KBVB in een persbericht dat men bij de bond uit de lucht viel en dat enkel het Sportcomité het beslissingsrecht heeft inzake afgelastingen.

Het Sportcomité heeft dan uiteindelijk toch beslist om de kwartfinales op een andere datum te laten doorgaan. Het terrein van derdeklasser Woluwe lag er sowieso vrijwel onbespeelbaar bij, maar op de velden van Westerlo, Cercle en Standard zou er normaal wel gespeeld kunnen worden. De meeste autowegen in het land liggen er echter glad bij en dat zou woensdagavond problemen kunnen geven.