Jan Stevens verlaat de VRT
Foto: vrt
Jan Stevens, netmanager van Canvas, verlaat in april de VRT. Dat meldt de openbare omroep in een persbericht. Stevens maakt gebruik van de vrijwillige uitstapmaatregelen die de VRT aanbiedt in het kader van het besparingsplan.

Jan Stevens begon zijn carrière bij de VRT in november 2005 als programmamanager bij Canvas. In het voorjaar van 2007 werd Stevens netmanager van Canvas.

Stevens stond mee aan de wieg van het vernieuwde Canvas. De zender haalde in 2010 meer kijkers dan ooit en lokte ook een jonger publiek.

Stevens vond na de geslaagde vernieuwing de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging. Stevens is er naar eigen zeggen van overtuigd dat Canvas een stevige basis heeft opgebouwd, waarop de volgende jaren verder kan gebouwd worden.

Leo Hellemans, algemeen directeur Media, betreurt het vertrek van Stevens. "Jan heeft 4 jaar uitstekend werk geleverd als netmanager en hij is bovendien een heel aangename collega.  De VRT dankt Jan voor zijn grote inzet en wenst hem het beste voor de toekomst."

Voor zijn overstap naar de VRT deed Jan Stevens onder meer redactiewerk bij de productiehuizen Tubbax TV en TV De Wereld. Nadien was hij algemeen eindredacteur bij TV De Wereld en later senior eindredacteur bij Eyeworks.