Luchthaven Zaventem mag taksen niet verhogen
Foto: rr
Brussels Airport onderzoekt welke stappen het kan nemen om de luchthaventaksen toch zoals voorzien te laten stijgen. De regulator besliste dinsdag dat de taksen minder snel mogen stijgen dan voorzien.

Brussels Airport rekent de luchtvaartmaatschappijen een taks aan per vliegtuig dat landt of opstijgt. Ook de passagiers moeten de luchthaven een taks betalen, bestaande uit 17,10 euro voor het vertrek en 7,96 euro voor de security.

Omwille van enkele kosten en investeringen wilde Brussels Airport de tarieven in de periode 2011-2016 verhogen met de index plus 0,9 procent. Die beslissing werd echter geannuleerd door de Dienst Regulering van het Spoorwegvervoer en van de Exploitatie van de Luchthaven Brussel-Nationaal. Die oordeelde dat de luchthaven te veel kosten heeft doorgerekend. De taksen mogen nu jaarlijks slechts stijgen met de index min 0,55 procent.

Brussels Airport laat woensdag weten dat het de mogelijkheden onderzoekt om in beroep te gaan tegen de beslissing. Volgens de luchthaven gingen de luchtvaartmaatschappijen de voorbije maanden akkoord met de nieuwe tarieven.