Neil Diamond, Alice Cooper en Tom Waits in Hall of Fame
Tom Waits Foto: ap
Neil Diamond, Alice Cooper, Tom Waits, Dr. John en Darlene Love treden dit jaar toe tot het kransje uitverkorenen dat zich lid van de Rock and Roll Hall of Fame mag noemen.

Om kans te maken op een introductie in de Rock and Roll Hall of Fame moet een artiest ten minste 25 jaar geleden een eerste plaat uitgebracht hebben.

Het is een bont gezelschap geworden dit jaar: Dr. John staat bekend om zijn met voodoo doordrenkte boogie woogie uit New Orleans, terwijl Alice Cooper de theatrale rock and roll met guillotines en nepbloed naar nieuwe hoogtes stuwde. Neil Diamond is dan weer meer een crooner die bekend werd met songs als Sweet Caroline en Song Sung Blue. Gepolijste muziek die ver verwijderd is van de hoekige songs die Tom Waits durft af te leveren.De enige vrouw in het gezelschap dit jaar is Darlene Love.

Alleen Tom Waits werd eerder al eens genomineerd, voor de andere winnaars was de eerste keer meteen de goede keer.

The Beastie Boys, LL Cool J, de J. Geils Band, Donna Summer en Bon Jovi waren ook bij de genomineerden, maar zij haalden het niet. Die laatste heeft echter wel een mooie troostprijs te pakken: zanger Jon Bon Jovi mag zich voortaan adviseur van president Barack Obama noemen.

De officiële inhuldiging vindt op 14 maart in New York plaats.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig