Lotti geeft voorsprong weg
Foto: vrt
Helmut Lotti kon zich als nieuwkomer niet handhaven in De Allerslimste Mens. Ben Crabbé bleek hem in de finale te slim af. Ook Yves Desmet gaat door.

 Ben Crabbé heeft een slapeloze nacht gehad, gaf hij toe aan het begin van de show gisteren. Eikel. Het woord dat hem eergisteren niet te binnen schoot, daarover had hij liggen piekeren tussen de lakens. Het wijst erop hoe gedreven Crabbé met quizzen bezig is.

Maandag al schakelde hij het programma een versnelling hoger en ook gisteren was hij ijzersterk. Van Michel Pollentier over Linda Mertens en Regi Penxten naar Steffi Graf, ze hebben geen geheimen voor Ben Crabbé.

Bovendien heeft hij het spel het best begrepen. Nadat de twee andere kandidaten zich de haren uit het hoofd hebben getrokken om het laatste woord bij Eva Peron te vinden, vult Crabbé ijzig kalm aan. 'Juan', gewoon de voornaam van haar man. Het is duidelijk, er stroomt geen bloed door de aderen van deze man, maar een smurrie van quizvraagjes en kennisfeitjes.

Lotti

Ook zijn tegenkandidaten waren ijzersterk. Zowel Helmut Lotti als Yves Desmet hadden eerder al bewezen dat ze wel wat konden in dit spel. De man met de meeste zenuwen moest gisteren het onderspit delven. Dat bleek uiteindelijk Helmut Lotti. Hij speelde het minst geconcentreerd. Lotti stond lang aan de leiding, maar hij speelde zichzelf uit het spel in de filmpjesronde.

De drie mannen maakten van de show gisteren een 'ijzingwekkend spannend' schouwspel — om het met de woorden van Erik Van Looy te zeggen. Maar zo drie quizzende mannen spreken weinig tot de verbeelding. Sien Eggers in duo met Philippe Geubels deed haar best om wat weerwerk te bieden aan het rondspattende testosterongeweld, maar het is onbegonnen werk in haar eentje.

De show werd bij momenten een hermetisch spelletje voor professionals. Vooral omdat de kandidaten oude bekenden zijn en het verrassingselement volledig van de jury moet komen. En dan loop je al snel het risico dat je naar drie 'oudere' mannen zit te kijken, die elkaar maar wat graag de loef afsteken.
We snakken naar de volgende vrouw of vrouwelijke man. Al was het maar om zinnige dingen te roepen op vragen over botox en huiselijke ruzies.