De politie van de zone Brussel West heeft maandag in Sint-Jans-Molenbeek een professionele dvd-kopieerinstallatie ontdekt. Die bestond uit 18 dvd-branders. Dat hebben de politie van Brussel West en de Belgian Anti-Piracy Foundation (BAF) dinsdag meegedeeld. Vorige week werd in Anderlecht ook al een dergelijke installatie opgerold, aldus de BAF.

De politie ontdekte de installatie toen er maandagmiddag een oproep binnenkwam over verdachte handelingen in een appartementsgebouw in de Heyvaertstraat. Toen een politiepatrouille het gebouw doorzocht, vonden de agenten in het eerste appartement al meteen een rugzak met cash geld en een hoop dvd-schijfjes.

Even later troffen ze drie mannen aan die onmiddellijk, nog voor de agenten hen iets hadden gevraagd, verklaarden dat ze niets te maken hadden met de dvd’s. De drie werden in de boeien geslagen.

Bij hun verdere zoektocht troffen de agenten dan de kopieerinstallatie aan, bestaande uit twee pc-torens met respectievelijk 10 en 8 dvd-branders en nog twee andere pc’s. Er lagen ook 8.250 gekopieerde dvd’s, 1.150 blanco schijfjes en een hoop cash geld.

De drie verdachten verklaarden dat ze voor rekening van een vierde man werkten. Die leverde hen de dvd’s die ze dan op markten moesten gaan verkopen. Ze zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

Volgens de BAF is vorige week in Anderlecht ook al een kopieerinstallatie opgerold. Toen ging het om 3 pc’s en 100.000 gekopieerde dvd’s.