Na de proloog van vrijdag 4 maart, op en rond de zeedijk en Casino van Middelkerke, trekt de Driedaagse van West-Vlaanderen zich immers zaterdag op gang in Brugge. Dit voor het eerst sinds het bestaan van de eerste etappekoers van het seizoen in ons land.

 In aanwezigheid van onder andere 'peter' Johan Museeuw en Jens Keukeleire, de recentste eindlaureaat van de Driedaagse van West-Vlaanderen, werd dinsdagnamiddag in het stadhuis van Brugge de eerste etappe van deze rittenkoers voorgesteld.

De openingsrit wordt beslecht in Bellegem. Op de slotdag, zondag 6 maart, zet men vanuit kuststad Nieuwpoort koers richting Ichtegem, traditioneel de eindbestemming van de Driedaagse.

 'Ongeveer anderhalve maand geleden kregen we de vraag van de organisatoren om met Brugge als startplaats te fungeren van de eerste rit in lijn. Wij hapten onmiddellijk toe omdat wij ons sportief imago van 'fietsstad' nog wat meer kracht wilden bijzetten', stelde burgemeester Patrick Moenaert.

'Op zaterdag 5 maart zal Brugge dus het startdecor worden van de etappe naar Bellegem. Op welke locatie we dit evenement juist gaan onderbrengen beslissen we in de nabije toekomst, dat in overleg met de stadsdiensten en natuurlijk de organisatoren. Wij trekken voor dit gebeuren 10.000 euro uit. Het is de bedoeling dat dit geheel de aanloop wordt naar de start van de Ronde van Vlaanderen', de burgemeester van Brugge.

Het programma:
Vrijdag 4 maart: Proloog te Middelkerke
Zaterdag 5 maart: Brugge-Bellegem
Zondag 6 maart: Nieuwpoort-Ichtegem