E40 dit weekend afgesloten in Affligem voor afbraak brug
Foto: rds
In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 december wordt de brug van de Lombeekstraat boven de E40 in Affligem afgebroken. De brug moet vervangen worden nadat ze op 28 oktober geraakt werd door de arm van een grijpkraan op een oplegger.

De E40 zal in de beide rijrichtingen afgesloten worden van zaterdag 20.00 uur tot zondag 09.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de Assesteenweg (N285), de Ninoofsesteenweg (N8) en de N45 (de Expresweg), eveneens in de beide rijrichtingen. Ook de oprit van Affligem (19a) voor het verkeer in de rijrichting van Brussel zal tijdens de gehele duur van de werkzaamheden afgesloten worden.

In de rijrichting van Brussel wordt de E40 afgesloten tussen Aalst en Ternat, in de rijrichting van Gent wordt de autosnelweg afgesloten tussen Ternat en Affligem.

Het verkeer in de richting van Gent zal in Ternat de afrit moeten nemen en de Assesteenweg (N285) in de rijrichting van Borchtlombeek en Edingen. In Eizeringen zal het rechts afslaan naar de Ninoofsesteenweg (N8). In Ninove neemt het dan de Koning Boudewijnlaan en vervolgens de Expresweg (N45) tot in Aalst, waar het opnieuw de E40 zal kunnen oprijden.

Het verkeer in de rijrichting van Brussel zal dezelfde omleidingsroute moeten volgen door in Aalst de E40 te verlaten en de Expresweg naar Ninove te nemen.