Scorsese en De Niro slaan de handen opnieuw in elkaar
Foto: ap
Het is sinds de film "Casino" uit 1995 geleden dat Robert De Niro nog een glansrol vertolkte in een prent van Martin Scorsese. De Amerikaanse regisseur vond het klaarblijkelijk hoog tijd voor een reünie, want De Niro speelt opnieuw een van de hoofdrollen in een nieuwe gangsterfilm van Scorsese, "The Irishman".

Scorsese en De Niro vormden lange tijd een legendarisch filmduo. De voorbije dertig jaar schitterde de acteur in tal van bejubelde films van de regisseur, zoals "Taxi Driver", "Raging Bull" en "Goodfellas".

De laatste jaren echter had Leonardo DiCaprio zich ontpopt tot de lieveling van Scorsese. De twee maakten filmpareltjes als "Gangs of New York", "The Aviator" en "Shutter Island". Voor het gangsterdrama "The Irishman", gebaseerd op de roman "I heard You Paint Houses, Irishman" van Charles Brandt, koos Scorsese opnieuw voor zijn ster van weleer, de 67-jarige Robert De Niro.

De prent gaat over een voormalige vakbondsleider die zich ontpopt als hitman voor de maffia. "Gangs of New York"-schrijver Steve Zallian neemt het scenario voor zijn rekening. Opnames zijn gepland in 2011.