Steels: 'Boonen kan nog steeds massaspurten winnen'
Foto: isosport
Kersvers ploegleider Tom Steels ziet de toekomst van Quick-Step rooskleurig in. 'Het kan een goed seizoen of een super seizoen worden', meent hij. Tom Boonen zal daarin uiteraard een cruciale rol moeten spelen, maar of dat ook als sprinter zal zijn, valt nog af te wachten.

Quick-Step heeft volgend seizoen een grondig gewijzigd team ter beschikking. Steels ziet dat niet als een nadeel zegt hij aan Sporza. Integendeel zelfs.

'Veel factoren zullen een rol spelen: kunnen beloften zoals Stauff de aansluiting vinden met de top? Zal Ciolek snel zijn draai vinden in de ploeg? Dat is nog wat afwachten.' Maar Steels is ervan overtuigd dat Quick-Step een sterke ploeg zal hebben in de breedte.

Het spreekt voor zich dat Quick-Step sterk rekent op kopman Tom Boonen. Na het blessureleed dat de man uit Balen het afgelopen seizoen parten speelde, moet Boonen dit voorjaar weer pieken.

'Hij ziet er fris uit', vindt Steels.  Ook over motivatie moeten we ons weinig zorgen maken, aldus de ex-spurtbom. 'Boonen is nog altijd iemand die vooral wil winnen.'

Of Boonen ook nog steeds een graantje zal proberen meepikken in massapurten, is nog niet zeker. De afgelopen jaren moest Boonen steeds vaker de duimen leggen voor nieuwe goden als Cavendish en stelde hij zijn toekomst als spurter zelf al in vraag. Bovendien haalde Quick-Step rappe mannen Gerald Ciolek en Francesco Chicchi binnen.

Volgens Steels moet er nog gepraat worden over de rol van Boonen in dat treintje. 'Boonen is zeker niet kansloos in de massasprint, verre van. Maar misschien zal hij meer geneigd zijn om mee te doen op een lastige aankomst of in een sprint na een harde wedstrijd.'