In het dossier over de roofmoorden in Wemmel heeft nu ook een tweede verdachte bekentenissen afgelegd. Het gaat om Christian Luma-Akutu, de tweede verdachte die door Frankrijk is uitgeleverd.

Het was de krant Het Laatste Nieuws die vanmorgen het nieuws over de nieuwe bekentenissen bracht. Bronnen dicht bij het dossier bevestigden het nieuws aan het persagentschap belga.

Diezelfde bronnen ontkennen wel berichten uit de Gazet van Antwerpen en Het Belang Van Limburg dat de derde verdachte in het dossier Frédéric M’Lembakani, door het overlevende slachtoffer herkend werd.

Luma-Akutu heeft nu ook bekend dat hij op Ebru geschoten heeft. Of hij ook op de andere slachtoffers geschoten heeft, is niet bekend.

Bij de roofmoorden kwamen advocaat Michel De Vleeschauwer, zijn echtgenote Françoise Grumbers en hun zoon Nicolas om en raakte de verloofde van Nicolas, Ebru, zwaargewond.

Vorige week raakte bekend dat één verdachte, Milton Roberto, bekend had dat hij bij de feiten betrokken was en de wacht had gehouden voor de woning van het gezin. Hij wees zijn twee kompanen, Frédéric M’Lembakani en Christian Luma-Akutu, aan als de schutters.

Milton Roberto moet vrijdag opnieuw voor de raadkamer verschijnen. De raadkamer kon gisteren de aanhouding nog niet bevestigen omdat zijn advocaat een uitstel tot vrijdag heeft gevraagd en gekregen.

Het Brusselse parket geeft over het dossier geen enkele commentaar.