Het aantal onlinejobaanbiedingen is sinds begin dit jaar met 26 procent gestegen. In Brussel blijft de heropleving wat achter, zo besluit jobsite Monster uit zijn maandelijkse Employment Index Belgium.

De Monster Employment Index is een maandelijkse analyse van onlinevacatures die verzameld worden uit een representatieve selectie van websites van bedrijven en vacaturesites.

'De groei van 26 procent in onlinejobaanbiedingen sinds begin dit jaar, is veelbelovend en wijst op een positieve trend. We verwachten dat deze trend zich zal voortzetten naar volgend jaar en aldus resulteert in een langdurig herstel van de onlinejobmarkt', zegt Bernard Hensmans, country manager van Monster België.

De grootste stijging werd opgetekend in de sector 'marketing, pr en media'. Ook in de sectoren 'productie, onderhoud en herstel' en 'transport en logistiek' groeide het onlinejobaanbod fors. 'Opvoeding en opleiding' ging daarentegen met 12 procent achteruit.

In Vlaanderen en Wallonië bedroeg de stijging 25 procent. Ook in Brussel groeide de onlinejobmarkt, maar met slechts 10 procent. 'België blijft een land met twee snelheden waar Brussel, op het vlak van jobaanbiedingen, niet zo snel heropleeft als de andere regio's', aldus Hensmans.