Er lijkt een nieuwe speler te komen op de markt voor "Video on Demand" (VOD) op de televisie. De Brusselse onderneming DVDPost, die vandaag DVD’s en Blu-Ray verhuurt via de post, wil dergelijke dienst opstarten voor de zomer 2011. Zo staat dinsdag in Le Soir.

"We bestuderen verschillende soorten van boxen die men op de televisie kan aansluiten om films in streaming te kunnen bekijken", verklaarde gedelegeerd bestuurder en medeoprichter van DVDPost, Pierre Demolin.

"Maar het ultieme doel is de televisie rechtstreeks op het internet te kunnen aansluiten om een film via onze dienst op te laden".

DVDPost heeft de dienst voor de zomer te kunnen starten. Intussen biedt het bedrijf uit Anderlecht wel reeds VOD via de pc aan. Daarvoor moet de computer wel aangesloten worden op het televisiescherm. Het bedrijf heeft momenteel zo’n 550 films in zijn aanbod, maar dat aantal moet zwaar omhoog.

Om de plannen te kunnen realiseren, moet DVDPost, dat sinds vorig jaar met een financieel evenwicht flirt, op zoek naar vers geld. Dat kan gebeuren via een kapitaalsverhoging, een publieke financiering of een partnerschap met een industriële of strategische actor.