De gemeente Amsterdam zorgt dinsdag voor extra toezicht bij de twee kinderdagverblijven waar verdachte Robert M. tientallen kinderen misbruikte.

Op alle afdelingen van Het Hofnarretje en Jenno's Knuffelparadijs zal de hele dag iemand van de gemeente aanwezig zijn om toezicht te houden, liet burgemeester Eberhard van der Laan maandagavond weten. Hij nam die beslissing na een informatiebijeenkomst met de ouders van de kinderen die in de dagverblijven opgevangen worden.

'De burgemeester vindt het belangrijk dat mensen nog steeds met een veilig gevoel hun kindje daar kunnen brengen', stelt zijn woordvoerder. Hoe lang de gemeente het toezicht op de dagverblijven aanhoudt, kan hij niet zeggen.

De burgemeester houdt nu nog vast aan de eerdere schatting dat het aantal vermoedelijke slachtoffers tussen de dertig en vijftig ligt. 'Maar ik vrees dat we dat aantal ellendig genoeg naar boven moeten gaan bijstellen', aldus Van der Laan. De politie is op dit moment alle informatie aan het verwerken na honderden telefoontjes bij het callcenter en de honderden verklaringen van ouders op speciale bijeenkomsten van de gemeente.