Charleroi mag de Final 16 vergeten na de nederlaag tegen vice Europees kampioen Olympiacos Pireaus. De slotmatch uit bij Real Madrid heeft zo geen belang meer.

Langs Bourousis nam Pireaus in het eerste kwart onmiddellijk afstand. De Griekse center scoorde 15 punten, waaronder 3 bommen, zonder misser en leidde zijn team naar een 14-25-voorsprong. Hill maakte een schitterende invalbeurt en zorgde samen met Gomis voor een 15-4 tussenspurt: 29-29. Een volle Spiroudôme, met ook vele Griekse fans, ontplofte.

ntussen hadden de twee vedetten, Nesterovic en Papaloukas, hun opwachting bij Olympiacos Pireaus gemaakt. Charleroi verloor in het slot van het tweede kwart echter opnieuw voeling met de Grieken. Nesterovic en Spanoulis zorgden voor een 34-42-voorsprong halfweg.

In het derde kwart lieten de Grieken uitgebreid bewonderen waarom ze Europese top zijn. Met schitterende aanvalspatronen en korven van de Serviër Teodosic werd het dan ook snel 45-58. De Spirous toonden nog wat enthousiasme, maar zagen na 50-61 de grieken doorgaan naar 56-80. In de slotfase kon de thuispleog de schade nog wat beperken.