Basketbalspeelsters Ann Wauters en Emma Meesseman zijn genomineerd voor de Trofeeën van Europees Speelster en Belofte van het Jaar. Dat maakte FIBA Europe maandag bekend.

De intussen zwangere Ann Wauters, die haar sportieve carrière een tijdje in de koelkast heeft gestopt, pakte de Russische titel met Ekaterinburg en maakte in de Euroliga gemiddeld 9,8 punten per wedstrijd en pakte 4,1 rebounds. In augustus maakte de 30-jarige Waaslandse ook haar wederoptreden bij de nationale ploeg.

Wauters, die zondag ook een van de drie kanshebbers is voor Belgische Sportvrouw van het Jaar, werd door de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport al vijfmaal verkozen tot beste Europese speelster.

Emma Meesseman (1m92) is een grote Belgische belofte. Met de U17 pakte de speelster van Ieper met België in Toulouse al de vierde plaats op het WK. Daar maakte ze gemiddeld 14,4 punten en pakte ze 9,6 rebounds. Bij de Young Cats, de selectie van jonge Belgische talenten, was ze in de Eurocup goed voor 17,7 punten en 8,5 rebounds per wedstrijd.