Koeweit heeft de kantoren gesloten en de accreditatie ingetrokken van de Arabischtalige nieuwszender Al-Jazeera. De zender zou te veel bericht hebben over een gewelddadig politie-ingrijpen tijdens een oppositievergadering.

 Al-Jazeera ontkent dat het zich mengt in de interne aangelegenheden van Koeweit en zegt ondanks het persverbod te blijven berichten over Koeweit.

De wijze waarop Koeweit met de kwestie omgaat, toont aan dat er nog een breed spanningsveld is tussen de conservatieve machten in het land en relatieve vrijheid en democratische rechten die de bevolking geniet.

Koeweit heeft het oudste gekozen parlement in de Golfregio waarin ook vrouwen zitting nemen. De uiteindelijke macht ligt echter bij de koninklijke familie en kritiek op hoge figuren in de regering of de koninklijke familie ligt zeer gevoelig.

Het in Qatar gevestigde Al-Jazeera toonde vorige week beelden waarop agenten met wapenstok inslaan op parlementsleden van de oppositie en hun aanhangers, die bijeen waren gekomen om hun ongenoegen te uiten over het - in hun ogen - inkrimpen van de vrijheden in de Golfstaat.