Wie wordt Sportvrouw van het Jaar?
Svetlana Bolshakova Foto: pn
De drie genomineerden voor de titel van Sportvrouw van het Jaar zijn gekend: atlete Svetlana Bolshakova, basketbalspeelster Ann Wauters en tennisster Kim Clijsters. Wie is uw favoriete? Breng rechts van dit artikel uw stem uit.

Ann Wauters: Beste Belgische ploegsportster aller tijden?
Basketbalspeelster Ann Wauters kondigde in november aan dat ze samen met haar partner Lot mama wordt. Vermoedelijk betekent het moederschap ook meteen het einde van de sportcarrière van Wauters, die een schitterend palmares kan voorleggen.

Ann Wauters werd al vijf keer verkozen tot de Europese speelster van het jaar en speelde ook verschillende seizoen in de Amerikaanse WNBA, eerst voor de Cleveland Rockers, later voor New York Liberty en de San Antonio Silver Stars. In 2005 was Wauters de enige Europese die geselecteerd werd voor het All-Star Team in de WNBA. Voor haar aantreden bij het Russische Ekaterinburg speelde – de inmiddels 30-jarige – Wauters in Rusland ook voor Moskou en Samara. Voordien was ze actief bij het Franse Valenciennes en bij Aalst.

Svetlana Bolshakova: De nieuwe koningin van de Belgische atletiek
De tot Belg genaturaliseerde Russische hink-stap-springster Svetlana Bolshakova behaalde op het Europees Kampioenschap in Barcelona de bronzen medaille met een nieuw Belgisch record (14,55m). Daarbij veroverde ze de harten van heel wat sportliefhebbers.  Een jaar na het pensioen van Kim Gevaert heeft de Belgische atletiekwereld zo opnieuw een koningin.

Kim Clijsters: Wereldkampioene en US Open 
Justine Henin bleef door een blessure bijna het volledige seizoen weg van de tennisbaan. Onze andere Belgische trots Kim Clijsters verzachtte het gemis met winst op onder andere de US Open en de Masters, het officieuze wereldkampioenschap.  

Op de US open versloeg ze in de finale de Russin Vera Zvonareva nadat ze in de halve finale Venus Williams uitschakelde. Clijsters won de US Open nu al drie keer. De finalewinst dit jaar betekende overigens een 21ste zege op de US Open op rij. In oktober won Clijsters De Masters in Doha, Qatar tegen de nummer één Caroline Wozniacki.