Uit de bureaus van de Gentse vzw Uitbureau, dat het evenement Winterdroom op het Sint-Pietersplein organiseert, werden afgelopen weekend drie kluizen met 20.000 euro wisselgeld voor de ijspiste gestolen. De voorzitter van de organisatie looft 1.000 euro uit voor wie een tip geeft die leidt tot het ontmaskeren van de dader. Dat meldt de organisatie.

In de nacht van vrijdag op zaterdag sleepten minstens twee mannen drie loodzware kluizen met muntstukken uit de kantoren van Uitbureau in de Kammerstraat aan de Gentse Vrijdagsmarkt. 'Eén volwassen man alleen kan die kluizen onmogelijk opheffen', zegt Dirk Schockaert van Uitbureau.

Hij looft 1.000 euro uit aan de persoon die een tip geeft die leidt tot het ontmaskeren van de dader. 'Ik buste ook al briefjes in de buurt. Het kan toch niet dat niemand zag hoe drie kluizen naar een auto versleept werden,' aldus Schockaert.

Schockaert hoopt dat de kraak hem geen financiële kater oplevert. 'We moesten 550.000 euro inkomsten hebben om uit de kosten te komen voor ons evenement Winterdroom op het Sint-Pietersplein, dat wordt nu 570.000 euro.'

De organisatie kampt sinds zaterdag met problemen om aan voldoende wisselgeld te geraken. Wie tips heeft, kan terecht op info@uitbureau, 09 233 77 88, 0475 70 58 38 of bij de lokale politie Gent. Het evenement Winterdroom op het Sint-Pietersplein, met de grootste overdekte ijspiste van het land, loopt tot 16 januari 2011.