Een ambtenaar van de kanselarij die in november 2006 een valse column had laten publiceren in Humo, heeft maandag van de Brusselse correctionele rechtbank de gunst van de opschorting gekregen. De man had zich voorgedaan als Arnon Grunberg, één van de vaste columnisten van het weekblad, en de Humo-redactie had het stuk zonder meer gepubliceerd.

In het stuk haalde de ambtenaar zwaar uit naar een vrouw met wie hij enkele jaren voordien een relatie had gehad. Hij beschuldigde die vrouw, die bij het muziekblad Gonzo Circus werkt, ervan dat ze de subsidies voor het blad achteroverdrukte en slingerde haar nog heel wat andere minder fraaie dingen naar het hoofd.

Om de Humo-redactie om de tuin te leiden, had de ambtenaar zich in zijn e-mail voorgedaan als Arnon Grunberg en erbij gezet dat hij een nieuw e-mailadres gebruikte omdat zijn computer kapot was.

De list slaagde en Humo publiceerde het stuk, tot grote verbazing van Grunberg zelf. Het weekblad diende daarop klacht in, waarna de speurders bij de ambtenaar terechtkwamen.

Die beweerde dat zijn column enkel een spielerei was en dat hij nooit de bedoeling had gehad die te laten publiceren, iets wat de rechter als volslagen ongeloofwaardig van de hand deed. Gezien het geringe nadeel dat de gemiddelde Humo-lezer volgens de rechtbank geleden had, oordeelde die dat de opschorting kon volstaan.