Vlaamse werknemer zet snel zijn stekels op
Foto: Jobat.be
Vlaamse werknemers en hun werkgevers hebben nood aan projecten om hen op dezelfde golflengte te brengen. Dat zegt trendwatcher Nathalie Bekx op basis van een onderzoek.

"De Vlaming zet op de arbeidsmarkt als een egel zijn stekels op om niet aangevallen te worden", concludeert Nathalie Bekx uit een bevraging van 2.400 Vlamingen in opdracht van het Europees Sociaal Fonds. "Aan vakantie, vrije tijd en lonen mag niet worden geraakt. De werkgever verwacht meer inzet, maar de werknemer doet niet mee. Er is nood aan projecten om hen op dezelfde golflengte te brengen."

Volgens Bekx zijn er vijf sleutelbegrippen waaraan werknemers en werkgevers een verschillende interpretatie geven. Het gaat om bijscholing, taken buiten het normale takenpakket, overwerken, verantwoordelijkheid nemen/krijgen en ambitie.

"Flexibiliteit is een modewoord waar werkgever en werknemer anders over denken. Werknemers verwachten van flexibiliteit comfort, met bijvoorbeeld glijdende uren. Werknemers denken bij flexibiliteit aan personeel dat wat meer presteert, zodat het bedrijf het wel zal halen. De Vlaamse arbeidsmarkt heeft daarom meer dan ooit nood aan grote projecten die werknemers en werkgevers op dezelfde golflengte brengen. Het moet niet gaan over wat heb ’ik’ nodig maar over wat hebben ’wij’ nodig."

In een reactie op het onderzoek waarschuwde directeur Louis Vervloet van het Europees Sociaal Fonds ervoor dat jonge wolven vandaag jonge egels aan het worden zijn. Hij benadrukte onder meer de noodzaak om jongeren sneller te activeren, bijvoorbeeld met werkstages. Daarnaast pleitte Vervloet voor competentiemanagement en voor een sociale dialoog, met cao’s die meer in ogenschouw nemen dan lonen maar ook op bijvoorbeeld bijscholing of waardering ingaan.