'Dader wilde zelf kinderdagverblijf beginnen'
Foto: rr
De man die bekend heeft dat hij de voorbije jaren tientallen kinderen seksueel misbruikt heeft, wilde zijn eigen kinderdagverblijf beginnen. Dat zegt advocaat Richard Korver, die enkele ouders van slachtoffers vertegenwoordigt.

Volgens de advocaat wist de 27-jarige Robert M. een vertrouwensband op te bouwen met heel wat ouders en bood hij hen ook aan om 's avonds op hun kinderen te passen.

Omdat de man zich ook op internet aanbood als kinderoppas, besliste de politie gisteren om zijn foto vrij te geven zodat ook andere slachtoffers zich zouden kunnen aanmelden.

Op de Nederlandse website Marktplaats.nl stond een foto van M. met drie kindjes.  Hij noemde zichzelf in zijn advertentie een 'opgeleid en ervaren kinderopvangprofessional'. De bewuste advertentie werd inmiddels offline gehaald.

'Afrikaans weeshuis'

Volgens één van de ouders van een kind dat in één van de kribbes werd opgevangen, heeft M. ook enige tijd vrijwilligerswerk gedaan in een weeshuis in Afrika. Twee jaar geleden zou de man ook Sinterklaas gespeeld hebben in het kinderdagverblijf.