Olieramp werd drukst besproken op Twitter
Foto: Twitter.com
De olieramp in de Golf van Mexico was de gebeurtenis waarover het afgelopen jaar het meest werd getwitterd. Maar ook het WK voetbal en de iPad hielden de twitteraars bezig. Dat blijkt uit een overzicht dat Twitter op zijn website heeft geplaatst.

De olieramp en de aardbeving in Haïti (4) waren het voorbije jaar de belangrijkste nieuwsitems op Twitter. Het WK Voetbal in Zuid-Afrika is goed voor een tweede plaats, en de bijbehorende vuvuzela schopte het zowaar tot het vijfde meest besproken onderwerp. De voetbaluitslagen voorspellende inktvis Paul, de onofficiële mascotte van het WK, haalt net de top-tien.

In de top-tien vinden we ook nog twee films - Inception (3) en Harry Potter & the Deathly Hallows (9) - en twee technologische snufjes - de iPad (6) en Google Android (7). De meest bespreoken persoon tenslotte was het Amerikaanse tieneridool Justin Bieber (8).

Twitter maakte ook aparte lijstjes van de meest populaire onderwerpen in diverse categorieën.

In het voorbije jaar werden ook weer heel wat beroemdheden actief op het sociale berichtennetwerk, zo blijkt uit een ander overzicht. Onder hen Microsoft-oprichter Bill Gates, de Dalai Lama, Russell Crowe, Cher, Victoria Beckham, Tiger Woods en ‘onze’ Europese president Herman Van Rompuy.