Samson-burgemeester vanaf Nieuwjaar burgemeester van Affligem
Foto: rr
Walter De Donder, de acteur die al meer dan twintig jaar de rol van burgemeester vertolkt in het kinderprogramma Samson, wordt op 1 januari 2011 ook in het echt burgemeester van het Vlaams-Brabantse Affligem.

Dat is het gevolg van een coalitieakkoord dat de kartels CD&V-N-VA-Plus en VLD-Visie na de vorige gemeenteraadsverkiezingen afsloten. De Donder legt op 15 december de eed af bij Vlaams-Brabants gouverneur Lodewijk De Witte.

Affligem werd tot 2006 dertig jaar lang bestuurd door burgemeester Leo Guns (Open VLD), maar na de verkiezingen sloot het kartel CD&V-N-VA-Plus een coalitie met 5 van de 9 verkozenen van VLD-Visie, waardoor Guns uit de boot viel.

Afgesproken werd dat de Brusselse advocaat Yvan T'kint van VLD-Visie de eerste vier jaar burgemeester zou worden en Walter De Donder, die met 1.518 stemmen het meeste stemmen haalde van de CD&V-N-VA-lijst, de laatste twee jaar zou volmaken.

Walter De Donder is sinds 2001 gemeenteraadslid in Affligem en sinds 2007 schepen van cultuur, ruimtelijke ordening, onderwijs en huisvesting. Hij is het meest bekend als kabouter Plop in de gelijknamige serie en omwille van zijn rol van burgemeester in de Samson-reeks.

Ondanks de nieuwe stap in zijn politieke carrière blijft De Donder actief als acteur en zal hij verder de figuren van Samson-burgemeester en kabouter Plop blijven spelen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig