Club Brugge wint veldslag in Mechelen
Benteke krijgt rood Foto: Belga
In een felle wedstrijd heeft Club Brugge KV Mechelen geklopt. Een vroege goal van Ivan Perisic besliste de wedstrijd. Benteke kreeg rood nadat hij te fel in duel ging. Club wordt vijfde.

Een afwachtend KV Mechelen werd in de aanvangsfase tegen het eigen doel gedrukt door een gretig Club Brugge. Pogingen van Ronald Vargas en Ivan Perisic troffen het doel niet. Na 6 minuten was het wel raak. Nabil Dirar zette voor naar Ivan Perisic: 0-1 via de zesde competitietreffer van de Kroaat.

Meteen na de openingstreffer dreigde Malinwa voor het eerst. Stijn Stijnen was bij de pinken op een doorsteekpass richting David De Storme. Ryan Donk mikte zijn kopbal op de paal.

KV Mechelen maakte weinig klaar en versierde vooral gele kaarten. Het thuispubliek nam scheids Nzolo regelmatig op de korrel in een steeds grimmige wordende match. Maar tegen de rode kaart voor Christian Benteke kan niemand iets inbrengen. De Standard-huurling zette zijn elleboog in het gezicht van Carl Hoefkens. Voor de jonge aanvaller was het al de tweede uitsluiting van zijn seizoen.

Weinig kansen
In de tweede helft kreeg Club nog enkele goede kansen om te scoren, maar onder meer Dirar, Simaeys en Geraerts kregen de bal niet tegen de touwen.

KV Mechelen kon daar weinig tegenover stellen en verloor voor het eerst op eigen terrein. Club wordt vijfde met dertig punten, evenveel als Standard. KV Mechelen is zevende, en kan met een beetje pech zelfs tiende worden na deze speeldag.