7 spotgoedkope designhotels in Europa
Soho Hotel in Boedapest Foto: www.sohoboutiquehotel.com
De Nederlandse site Trivago vergeleek de prijzen van verschillende designhotels in Europa en zocht naar de meest aantrekkelijke formules. Wij zouden het liefst vandaag nog een overnachting boeken.

 

Soho Hotel in Boedapest 

Heb je het graag bombastisch dan is het Soho Hotel een aanrader. De ontwerpers werkten met gedurfde kleuren en combineerden goudkleurige designobjecten met antieke meubels en decoratiestukken.

Vanaf 26 euro per persoon. Via Octopus Travel


Hotel Roomz Vienna in Wenen
Liefhebbers van een minimalistisch interieur zullen hier wellicht graag overnachten. Je slaapt er in een groene, blauwe, roze of bruine kamer, maar het kleureffect is allesbehalve overdonderend. De lounge is trouwens dag en nacht open, ideaal toch?

Vanaf 18 euro per persoon. Via Octopus Travel


Novus City Hotel in Athene
Als je nu al hunkert naar de zomer doe je er goed aan om een reis naar het Novus City hotel te boeken. De frisse, kleurrijke inrichting doet je het koude Belgische winterweer snel vergeten. Vanaf hier is het slechts enkele minuten stappen naar Metaxourgio, de meest trendy wijk van de stad.

Vanaf 40 euro per persoon. Via cleverhotels.com

Hotel Bloom in Brussel
Wit domineert elke kamer van het Brusselse Bloom hotel, maar subtiele tekeningen op de muur geven de pure slaapvertrekken een extra dimensie. Op de website kan je je favoriete kamer zelf uitkiezen en onmiddellijk boeken. In het restaurant is er weinig wit te bespeuren, daar scheppen warme kleuren en unieke decoratiematerialen een chique, huiselijke sfeer.

Vanaf 38 euro per persoon. Via LateRooms.com

Het Fontana Park Hotel in Lissabon
Deze voormalige metaalfabriek werd gerenoveerd tot een verbluffend lofthotel. De hoge muren kregen een felle kleur maar de rest van de inrichting bleef sober. Zo staan in de inkomhal decoratieve stenen en houten banken. De honderd jaar oude bonsaiboom in het Aziatische restaurant is ongetwijfeld het pronkstuk van het Fontana Park Hotel.

Vanaf 54 euro per persoon. Via otel.com 

Hotel Room Mate Óscar in Madrid
Dit hotel vervult de dromen van alle fashionista’s met een voorliefde voor een bruisend nachtleven. Het ligt pal in de trendy uitgaanswijk Chueca, de heldere kamers krijgen een hippe uitstraling door de graffiti op de muur en de lounge lijkt op een club.

Vanaf 51 euro per persoon. Via booking.com

Hotel Pavillon Nation in Parijs
Hotel Pavillon Nation combineert een strak design met gezellige elementen. Zo zijn een aantal kamers uitgerust met een indrukwekend ‘geometrisch’ plafond. Op de vloer ligt een dik, wollig tapijt dat het design in evenwicht brengt.

Vanaf 54 euro per persoon in tweepersoonskamer. Via otel.com