Platini sluit WK voetbal 2022 in januari niet uit
Foto: EPA
Platini, de voorzitter van de Europese Voetbalbond UEFA, sluit een WK voetbal in 2022 in Qatar in januari niet uit. Dat heeft hij vrijdag op een vergadering van het Uitvoerend Comité van de UEFA in Praag gemeld.

Het idee om het WK 2022 in Qatar in januari in plaats van juni of juli te laten spelen werd onlangs geopperd door de Duitser Franz Beckenbauer, zelf lid van het Uitvoerend Comité van de FIFA. In de zomermaanden kan de temperatuur in de oliestaat immers boven de 40 graden uitkomen. 'Ik ben akkoord en waarom niet', aldus Platini.

'In januari zijn er wel veel wedstrijden in de internationale competities. Een WK in januari zou de herneming van die competities dan bijvoorbeeld naar maart verschuiven', klonk het.

'In de maanden en jaren die komen zijn er veel zaken waar over gepraat moeten worden. Als we bijvoorbeeld een Wereldbeker in januari organiseren, zijn er enkele aspecten op de kalender die veranderd moeten worden. Langs de andere kant, was het op het WK van 1994 in de Verenigde Staten ook soms 45 graden', aldus Platini. 'Daar heeft niemand de VS kritiek voor gegeven', stelde hij.