Zo'n honderd asielzoekers hebben sinds vrijdagmiddag 13.30 uur post gevat voor de deuren van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) in Brussel. Dit doen ze naar aanleiding van het bezoek van enkele parlementsleden aan onder meer de DVZ in het World Trade Center in de Antwerpsesteenweg in Brussel.

De asielzoekers, voornamelijk Afghanen en Pakistanen, werden door de politie van de zone Brussel-Elsene gevraagd om te vertrekken, aangezien de manifestatie niet toegestaan is. Maar rond 14.30 uur waren ze nog steeds ter plaatse.

Ongeveer twintig parlementsleden van de Kamercommissies Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid bezoeken vrijdagmiddag de Dienst Vreemdelingenzaken. 'Vier weken lang praten we al over maatregelen om de asielcrisis en de opvang ervan op te lossen', zo sprak Commissievoorzitter Ben Weyts (N-VA).

De twintig leden van het federale parlement, verdeeld in twee parlementaire delegaties, gingen vrijdagmorgen al langs bij de zetel van Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers. Ze zijn ook nog van plan om een kijkje te nemen bij de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen (RVV).