Lonkt Pauwels al naar Gva-eindzege?
Foto: Belga
Zaterdag wordt met de GP Rouwmoer in Essen de vierde manche voor de Gazet van Antwerpen Trofee veldrijden gereden. Opvallend is dat in de drie gereden wedstrijden telkens aan andere winnaar over de streep kwam: Zdenek Stybar in Namen, Sven Nys op de Koppenberg en Kevin Pauwels in Hasselt.

Krijgen we in het noorden van de Kempen voor de vierde keer een andere winnaar? Zou kunnen, want Niels Albert was nog niet aan het feest. En ook Bart Wellens zal gemotiveerd zijn want hij wordt in geval van winst mederecordhouder met Sven Nys die al vijf keer primus was aan het college in Essen-Hoek.

Zdenek Stybar blijft nog even weg uit de competitie en Tom Meeusen zat de voorbije dagen aan de antibiotica. Gelukkig voor de plaatselijke fans is er nog Bart Aernouts en die won woensdag voor het eerst dit seizoen in het Italiaanse Fae di Oderzo in de buurt van Treviso.

Het gedwongen forfait van Stybar blijft niet zonder gevolgen voor het klassement van de GVA-trofee. Na de wedstrijd in Hasselt telde de wereldkampioen vier punten voorsprong op Kevin Pauwels die op zijn beurt zeventien punten voorsprong had op Sven Nys.

Zonder ongelukken wordt de winnaar van Hasselt zaterdagavond dus de nieuwe leider. Kevin Pauwels mag zelfs al naar de eindoverwinning gaan lonken. Bart Aernouts hoopt op te kunnen rukken naar de tweede plaats.