De Amerikaanse website Time.com heeft zijn jaaroverzicht gepubliceerd: The Top 10 Everything of 2010. Opmerkelijk: bij misdaadverhalen duikt de parachutemoord op en bij misbruikschandalen in de kerk Roger Vangheluwe.

De parachutemoord, waarbij Els Clottemans veroordeeld werd tot 30 jaar cel voor de moord op haar liefdesrivale Els Van Doren, prijkt namelijk op nummer vier. De zaak had volgens Time.com alle ingrediënten om eruit te springen als misdaadverhaal: geheime ontmoetingen, drogredenen, een gecompliceerd liefdesverhaal en een gesaboteerde parachute.

Vanaf de eerste dag domineerde het proces zowel de binnenlandse als buitenlandse media. De zaak veroorzaakte ophef omdat Clottemans is veroordeeld zonder materiële bewijzen. 'Er was geen bekentenis, er werden geen vingerafdrukken gevonden, laat staan een schaar', aldus Time.com.

Op nummer 1 staat de zaak Joran van der Sloot. De Nederlander zit in een Peruaanse cel in op beschuldiging van moord op Stephany Flores Ramirez. Van der Sloot is ook de hoofdverdachte in de verdwijningszaak rond Natalee Holloway in Arubu in 2005.

Time.com heeft ook een categorie 'schandalen seksueel misbruik in de kerk'. Daar staat ex-bisschop Roger Vangheluwe op plaats 6 van de 9.

Bekijk hier het jaaroverzicht.

Top 10 misdaadverhalen:

1. Het doek valt voor Joran Van der Sloot
2. Drugsoorlog in grensgebied Mexico-Verenigde Staten: honderden moordpartijen
3. De bommenmaker die auto wilde opblazen op Times Square
4. Het proces rond de parachutemoord
5. Zelfverklaard profeet ontvoert en misbruikt Elizabeth Smarts (proces)
6. Gepeste student Tyler Clementi stapt uit het leven na homokus op Twitter
7. 17 kinderen sterven bij verschillende moordpartijen op Chinese scholen
8. De kamikazeactie in Austin waarbij Joe Stack zijn vliegtuig in een commercieel gebouw vloog
9. De zaak van Amy Bishop (Bishop kreeg niet de functie die ze wou aan de universiteit van Alabama en schoot drie professoren dood)
10. De moord op Yeardley Love (ex-liefje George Huguely V vermoordde de ster van de universiteit van Virginia)