Twee agressievelingen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag in Anderlecht om onduidelijke redenen twee mensen op straat aangevallen en in elkaar geslagen. Eén van de twee slachtoffers kreeg zelfs een messteek in de schouder. De politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) kon de twee verdachten oppakken. Zij worden vrijdag voor de onderzoeksrechter geleid. Dat meldt het Brusselse parket.

Het eerste incident vond rond 02.45 uur plaats op het kruispunt van de d’Aumalestraat en de Joseph Pävezstraat. Een 34-jarige man werd daar door twee mannen zonder aanwijsbare reden in elkaar geslagen. De aanvallers dienden hun slachtoffer verschillende vuistslagen en stampen en een kopstoot toe. Vervolgens gingen ze er vandoor.

De politie kamde onmiddellijk de buurt uit en vond twee mannen die aan de beschrijving van de verdachten beantwoordden. Het slachtoffer herkende de twee ook formeel.

Korte tijd later vond de politie in de Parfumstraat nog een tweede slachtoffer. Die man verklaarde dat hij in zijn appartement aan de d’Aumalestraat was toen zijn aandacht getrokken werd door het lawaai van een gevecht. Bij het buitenkomen werd hij aangevallen door een kleine groep mensen die hem in elkaar sloegen en een mes in de schouder staken.

Bij het medisch onderzoek van het tweede slachtoffer vond de geneesheer tussen diens kleren nog het lemmet van een mes. Dat bleek te passen bij een heft dat de agenten op de plaats van de feiten hadden aangetroffen.