De tot steniging veroordeelde Iraanse Sakineh Mohammadi-Ashtiani is dan toch niet vrijgelaten. 'De uitgebreide propagandacampagne van de Westerse media klopt niet', meldt de Engelstalige Iraanse nieuwszender Press-TV.

Het Internationale Comité tegen Steniging, waarvan de hoofdzetel zich in Berlijn bevindt, verklaarde afgelopen donderdag dat de Iraanse vrouw vrijgelaten was.

Het comité deed dat nadat de Iraanse staatstelevisie foto’s toonden van Mohammadi-Ashtiani en haar zoon in hun woning. De foto’s in kwestie dateren van 4 en 5 december.

Volgens Press-TV werden de foto’s echter genomen door een productieploeg van de nieuwszender, die Ashtiani vergezelde voor een reconstructie van de misdaad.

Sakineh Mohammadi-Ashtiani werd in 2006 door twee verschillende rechtbanken ter dood veroordeeld voor de betrokkenheid bij de moord op haar echtgenoot. Haar veroordeling wegens moord werd in beroep teruggebracht tot tien jaar cel in 2007, maar haar veroordeling tot steniging wegens overspel werd hetzelfde jaar bevestigd door een ander hof van beroep.