Eén van de drie verdachten van de roofmoord op een advocatengezin in Wemmel heeft zijn aandeel bekend én zijn kompanen aan de galg gepraat. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De Congolees Milton R. (30) heeft toegegeven dat hij die 14de november met twee maten naar het huis reed. Hij zou in de auto zijn blijven wachten terwijl zij binnengingen. 'Ik ben geen moordenaar', klinkt het.

De drie verdachten van de moord op het gezin De Vleeschouwer hielden de lippen stijf op mekaar na hun aanhouding. Maar na één ondervraging door de onderzoeksrechter zou Milton R. al door de knieën gegaan zijn.

'Hij bevestigt zijn betrokkenheid bij de feiten', zegt zijn advocaat Eddy Kiaku. 'Hij was chauffeur voor de twee anderen', aldus de advocaat. 'Hij is buiten gebleven en deed niet meer dan een oogje in het zeil houden. Hij heeft niét geschoten en heeft met de moord zelf eigenlijk niks te maken. Na zijn aanhouding in Parijs verschenen er berichten in de pers dat hij ooit veroordeeld zou geweest zijn voor verkrachting. Dat heeft hem zwaar aangegrepen. Hij is geen moordenaar, geen verkrachter en zelfs geen tuig. Milton R. deed hogere studies en heeft een intellectuele uitstraling.'

Het Brusselse parket geeft geen commentaar op de bekentenissen van Milton R. Vermoedelijk zullen zijn twee companen in de komende dagen geconfronteerd worden met zijn verklaringen.