Het fel geplaagde Club Brugge heeft weer aangeknoopt met de overwinning. De cijfers geven een vertekenend beeld, want hoewel het nipt werd, was de zege oververdiend. Club en de toeschouwers waren de grote winnaar van deze match.

Na acht rustige minuten barstte de wedstrijd volledig los. Dieter Dekelver was de eerste die het doel wist te vinden, met een knap schot. Een droomstart voor Jan Ceulemans in Brugge.

Het thuispubliek begon al te morren, maar ex-Westerlospeler Nabil Dirar toonde dat Brugge nog lang niet dood was. Met een knappe actie op rechts legde hij af op Vargas, maar diens schot werd afgeblokt. Enkele minuten later was de rush van Dirar op rechts wel succesvol. Deze keer legde hij de bal panklaar voor Perisic, die kalm onder De Winter binnenschoof. 1-1 in de achttiende speelminuut.

Drie minuten na de gelijkmaker, bracht Odjidja Club zelfs op voorsprong. Hij probeerde het van ver, De Winter stond even op het verkeerde been en kon de bal onvoldoende met zijn vingertoppen beroeren.

Nog eens zeven minuten later hingen de bordjes weer gelijk. Iakovenko stak de bal tussen twee Clubverdedigers door, Dekelver dook op het juiste moment op en trapte de bal in een tijd naast Stijnen in het doel. Nog eens twee minuten later stond Westerlo weer op voorsprong via Lens Annab. Die zette zelf een knap eentweetje met Henrique op en werkte hard af.

Ondanks het te grabbel gooien van de voorsprong, leek Club niet aangeslagen. Nog voor de rust maakte het zelfs weer gelijk. Odjidja zette Dirar met een fantasietje op weg naar het Westelse doel, de Marokkaan knalde laag in de verste hoek binnen. 3-3 was ook de onwaarschijnlijk ruststand.

De thuisploeg ging vol voor de winst in de tweede helft. Club speelde goed en creëerde kans na kans, maar bleek totaal niet efficiënt. Akpala miste twee keer alleen voor De Winter en kopte een keer op de lat. Ook Perisic (2x), Geraerts en Vargas konden hun mogelijkheden niet benutten. Na een halfuur verschroeiend voetbal van Club na de pauze, was de stand nog steeds 3-3.

Club Brugge verdiende meer en kreeg dat ook. Na een knappe aanval zette de ingevallen Donk de bal vanop rechts laag voor, Perisic knalde in een tijd zijn tweede goal van de avond in de korte hoek.

 Brugge kwam niet meer in de problemen, tot de allerlaatste seconde. Henrique tikte de 4-4 binnen, maar die werd terecht afgekeurd voor nipt buitenspel.

Club Brugge pakte een verdiende zege en klimt naar de zesde plaats in de stand. Westerlo blijft hangen op plaats tien.