Hugo Coveliers is niet langer voorzitter van Vlott
Foto: wdk
Gewezen Kamerlid en senator Hugo Coveliers is niet langer voorzitter van de politieke partij Vlott (Vlaams, liberaal, onafhankelijk, tolerant en transparant), die hij zelf oprichtte. Sinds donderdag is de partijleiding in handen van Hendrik Boonen, zo is meegedeeld.

Coveliers wordt erevoorzitter en blijft het speerpunt van de partij bij verkiezingen.

Coveliers richtte Vlott op in 2005 nadat hij uit de toenmalige VLD gezet werd. De jonge partij ging een alliantie aan met het Vlaams Belang. In 2007 werd Coveliers op de Vlaams Belang-lijst herverkozen in de Senaat. Op 13 juni raakte hij als lijstduwer niet meer verkozen, waardoor Vlott nog enkel een aantal lokale verkozenen telt. Zo zetelt Coveliers nog in de Antwerpse gemeenteraad.

Hendrik Boonen neemt de dagelijkse leiding van Vlott over. Naast voorzitter wordt hij ook verantwoordelijk voor organisatie, communicatie en contacten met de media. Boonen startte zijn politieke loopbaan bij AMADA en ging dan achtereenvolgens naar de Volksunie, de Nieuwe Partij, het Sociaal Republikeins Front, de Partij Voor Christelijke Solidariteit, de Partij Voor de Kleine Man, WOW, ROSSEM, de PNPb, UDDU, het Liberaal Appel, Fervent Nationaal en Vlott.
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig