Sergio Marchionne, de CEO van Fiat en Chrysler, heeft plannen onthuld voor een joint venture voor de bouw van auto’s van de merken Jeep en Alfa Romeo in de Turijnse Mirafiori Fiat-fabriek. Het gaat om een investering van meer dan 1 miljard euro.

Als de joint venture er komt, zou de productie in Mirafiori volgens Marchionne oplopen tot 280.000 wagens per jaar. Meer dan de helft van die auto’s, waaronder SUV’s van het merk Jeep en luxueuze en sportieve personenwagens van Alfa Romeo, zou bestemd zijn voor export buiten Europa, vooral naar de VS.

Marchionne maakte de plannen bekend tijdens onderhandelingen met de vakbonden, die hij akkoord wil doen gaan met flexibeler werk en contracten. Dat zijn de voorwaarden die Fiat stelt voor het voortzetten van investeringen ten belope van 20 miljard euro in Italië.

Het investeringsbedrag van meer dan 1 miljard euro zou gedeeld worden door Fiat en Chrysler. In de Mirafiori-fabriek werken momenteel zowat 5.800 mensen. Vorig jaar liepen er 178.000 wagens van de band.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig