Tsjechische multimiljonair verzekert toekomst Quick Step
Foto: photonews
De Tsjechische multimiljonair Zdenek Bakala heeft zich ingekocht in het Belgische wielerteam Quick Step. Door de financiële injectie kan Patrick Lefevere zeker tot 2013 bouwen aan een ploeg.

Quick Step bevestigt het nieuws in een communiqué dat de Tsjechische zakenman Zdenek Bakala, samen met de Nederlander Bessel Kok, de nieuwe hoofdaandeelhouder wordt van de ProTour-ploeg. Daardoor kan het team van o.a. Tom Boonen ook na 2011 actief blijven in het peloton.

'We hebben de voorbije maanden hard gewerkt om dit akkoord te kunnen sluiten. We zijn dan ook heel gelukkig', reageert Patrick Lefevere. 'Door dit akkoord is onze toekomst ook na 2011 gegarandeerd. We kunnen nu focussen op volgend seizoen en een team bouwen voor de nabije toekomst. Ons doel is zoals altijd prestigieuze prijzen winnen.'

Lefevere bevestigt ook dat Quick Step de hoofdsponsor blijft in 2011. Alle andere partners hebben eveneens hun engagement voor volgend seizoen bevestigd. Die naam blijft dan ook op de truitjes pronken.

Nieuwe sterke man Bakala reageert uiteraard ook verheugd. 'Quick.Step heeft bewezen dat het een van de meest succesvolle wielerploegen is. Het heeft fantastische renners, een professioneel management en technische staff. Ik ben blij dat ik hiervan deel mag uitmaken', klinkt het.

Door de inbreng van Bakala bij Quick Step lijkt meteen de weg vrij voor de komst van wereldkampioen Zdenek Stybar. De Tsjech heeft een aanbieding van Quick Step op zak maar moet wel nog een akkoord vinden met zijn huidige ploeg Telenet-Fidea.

Door het Tsjechische geld kan Patrick Lefevere nog zeker tot 2013 aan een team bouwen. Voorlopig was dat slechts tot 2011.