Mountainbiker Paulissen twee jaar geschorst
Foto: Belga
Mountainbiker Roel Paulissen krijgt van de KBWB voor zijn positieve controle op clomifeen 24 maanden schorsing en een boete van 7500 euro. Het bondsparket had twee weken geleden 24 maanden schorsing en een boete van 87.500 euro geëist. Paulissen noch zijn advocaat was aanwezig op de zitting.

Roel Paulissen testte in juni twee keer positief op het verboden hormoon clomifeen. Ook de tegenexpertise bevestigde het resultaat. De mountainbiker kondigde meteen het einde van zijn carrière aan.

Volgens de verdediging van de renner heeft Paulissen tijdens zijn carrière nooit doping genomen. Meester Johnny Maeschalck benadrukte dat de renner heel zijn carrière medisch begeleid werd en dat er nooit sporen van doping zijn teruggevonden terwijl zijn resultaten wel constant gebleven zijn. Bovendien werd er slechts een kleine hoeveelheid clomifeen aangetroffen en is het volgens Maeschalck bewezen dat het niet-prestatiebevorderend werkt.

De KBWB aanvaardt die uitleg niet, want  de zevenvoudige Belgische kampioen mountainbike kreeg de maximumstraf.

Naast zeven Belgische titels won Roel Paulissen het WK marathon in 2008 (Villabassa) en 2009 (Graz). In 2004 werd de Limburger vierde op de Olympische Spelen in Athene.