Hugo Broos pakte met Zulte-Waregem zijn eerste thuisoverwinning. Zijn spelers blikten Standard in, dat nooit aanspraak maakte op de zege en de daaraan verbonden derde plaats. Zulte-Waregem verlaat op kousevoeten de degradatiezone.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Man-in-vorm Habibou dreigde enkele keren met snelle acties, maar echte doelkansen kwamen daar niet uit voort.

Na een kwartier wist Zulte-Waregem te scoren, Vandenbroeck kopte een vrije trap van Maréval binnen. Maar ref Gumienny keurde het doelpunt terecht af voor buitenspel. Standard kwam goed weg maar schoot niet wakker.

Op de volgende grote kans was het een kwartier wachten. Langs beide kanten liepen spelers veel te vaak buitenspel om goede kansen te creëren. Matton probeerde het dan maar op vrije trap, maar zijn knap schot ging via de vingertoppen van Standarddoelman Van Hout tegen de deklat.

De bedrijvigste man bij Standard, Cyriac, kreeg niet genoeg steun om echt gevaarlijk te worden. Het was Zulte-Waregem dat voor de rust nog het meeste aanspraak maakte op een goal, toen Habibou de bal in de zestien tegen de hand van Victor Ramos voorzette. Maar Gumienny zag er geen strafschop in. 0-0 was de logische ruststand na een teleurstellende eerste helft.

 Vijf minuten na de pauze brak de wedstrijd eindelijk open. Nfor legde de bal heerlijk klaar met de borst, Habibou kogelde de 1-0 via de paal voorbij Van Hout.

 Standard had het moeilijk en mocht van geluk spreken dat laatste man Ramos slechts geel kreeg toen hij de doorgebroken Nfor neertrok. Even na het uur kregen de Rouches toch een nieuwe klap. Chevalier werd diepgestuurd en faalde niet oog in oog met Van Hout.

 Meteen na de 2-0 werd Mbaye Leye tegen zijn ex-club gewisseld. Zijn vervanger Grozav zorgde meteen voor gevaar, maar zijn schot ging net naast. Even later brak hij opnieuw door, maar Bossut stond goed op te letten.

 Standard leek even aanstalten naar voren te maken, maar miste wilskracht om echt voor de derde plaats te spelen. Aan de overkant was het nog Bokila die tweemaal dicht bij de 3-0 kwam, maar de score veranderde niet meer.