Schouppe overweegt fluovestjes voor motorrijders
Foto: © PATRICK HOLDERBEKE
Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) overweegt een resem maatregelen om het aantal motorongevallen terug te dringen. De verplichting om opvallende kleuren te dragen, bijvoorbeeld via fluovestjes, kan 'ernstig overwogen worden', zo meldt Schouppe in antwoord op een vraag van Open Vld-senator Guido De Padt. zo schrijft De Zondag.

Motorrijders vormen de enige categorie waar het aantal verkeersslachtoffers niet afneemt, al verdubbelde de afgelopen vijftien jaar wel hun aantal afgelegde kilometers.

Eerder raakte al bekend dat Schouppe de minimumleeftijd voor zware motoren gaat verhogen, conform de Europese wetgeving. De staatssecretaris overweegt nu naast fluovestjes ook andere maatregelen: bijkomende opleiding voor oudere motorrrijders, motorvriendelijke infrastructuuraanpassing, periodieke veiligheidskeuringen...

De Padt zou tevreden zijn met dergelijke maatregelen. Maar volgens de senator moet ook naar de motorrijders en hun bekommernissen geluisterd worden, bijvoorbeeld door een 'motorfietstoets' in te voeren, naar analogie met de fietstoets bij wegenwerken.