Pester krijgt 250.000 euro schadevergoeding
Foto: rr
Na zijn ontslag voor pesterijen en folteringen van Daniël M., is een van de daders naar de arbeidsrechter gestapt om dat ontslag aan te vechten. De man kreeg gelijk. De rechter kende hem een schadevergoeding van 250.000 euro toe, ondanks het feit dat uit videobeelden bleek dat hij schuldig was.

In 2008, nadat de nieuwe directie van het bedrijf in kwestie Mactac, de beelden te zien kreeg van de pesterijen, ontsloeg ze drie daders op staande voet. Een van hen, Lucien J., lid van de christelijke vakbond CSC en beschermd omdat hij op de lijst van de sociale verkiezingen stond, stapte met de steun van de vakbond naar de rechter, schrijft Het Laatste Nieuws.

In eerste aanleg kreeg hij ongelijk, maar in beroep werd de man in het gelijk gesteld. De extreme folteringen, die op de beelden te zien waren, zijn geen reden voor ontslag wegens dringende reden, oordeelde de arbeidsrechter. Mactac weigerde om hem terug in dienst te nemen en moest 250.000 euro schadevergoeding betalen.

De twee andere daders stapten daarna met steun van de socialistische vakbond FGTB eveneens naar de rechter en kregen elk een lagere, maar toch nog royale ontslagvergoeding.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig