De Standaard en Het Nieuwsblad openen datingsite
Foto: standaard.be
Uitgeverij Corelio start met de datingsite WeMatch.be. Lezers van De Standaard en Het Nieuwsblad kunnen voortaan via de website van hun krant relaties en vriendschappen op dezelfde golflengte zoeken.

'Het grote voordeel van WeMatch is dat de singles die zich inschrijven, alvast één ding gemeen hebben: ze lezen dezelfde krant. Dat houdt dus ook in dat die mensen ongeveer hetzelfde niveau hebben, dezelfde belangstellingssfeer. Dat is niet niks als je op zoek bent naar een geschikte partner', zegt Gert Ysebaert, uitgever van de Corelio-kranten.

'WeMatch.be is een veilige datingsite. Profielen en mailverkeer worden uitgebreid gescreend', zegt Ysebaert. 'Expliciete foto’s en onbetrouwbare profielen worden onmiddellijk verwijderd.'

'Het gaat om twee sites, voor elke krant een, maar alle profielen komen in dezelfde database', aldus Ysebaert. Gebruikers kunnen de volledige site een maand gratis uitproberen als ze voor 31 december registreren.

Daarna kost het 25 euro voor een maand, 56,25 euro voor drie maanden of 75 euro voor zes maanden om van alle diensten van WeMatch.be gebruik te kunnen maken.

Daten via de krant is niet vreemd, vindt de uitgever. 'Alle kranten hebben al jaren een rubriek 'relaties'. WeMatch.be beantwoordt aan de natuurlijke verschuiving die al een paar jaar bestaat: naar een complementariteit tussen print en online. Belangrijke grote buitenlandse kranten zoals de Britse The Times, The Guardian of The Telegraph hebben trouwens ook online datingsites.'
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig