Tennisser Carlos Moya beëindigt carrière
Foto: epa
Tennisser Carlos Moya, die in 1998 Roland-Garros won, heeft woensdag in Madrid het einde van zijn carrière als proftennisser aangekondigd. Na dit seizoen zet de 34-jarige Spanjaard er definitief een punt achter.

'Ik kondig hierbij het einde van mijn professionele carrière aan', verklaarde een erg emotionele Carlos Moya op een persconferentie in Madrid. De voormalige nummer een van de wereld liep een aantal jaar geleden een voetblessure op en geraakte sindsdien nooit meer op zijn oude niveau. 'Het werd te moeilijk om nog door te gaan. Ik zal veel rusten en vaker thuis zijn.'

Indien mogelijk wil Moya zijn afscheid vieren tijdens het Masters van zijn land. Dat vindt van 9 tot 11 november in de Zuid-Spaanse stad Sevilla plaats. 'De bedoeling is om er op de baan een punt achter te zetten' aldus de Spanjaard.

Carlos Moya begon zijn profcarrière in 1995, en was vooral erg succesvol op de graveltoernooien. In 1998 won hij Roland-Garros, in maart 1999 werd hij nummer een van de wereld. Hij won in 2004 met zijn land de Davis Cup.